Peugeot 203 Bâché

home specificaties  |  authentique  |  links  |  blog

Peugeot 203 U8 weblog

blog home

weblog 2013
weblog 2012
weblog 2011
weblog 2010
weblog 2009

2013

september

benzine

benzine pomp We leren het ook nooit, voor de 2e keer staan we zonder benzine. Gelukkig nu maar 1 meter verwijderd van de carport, zo'n meevaller hebben we niet vaak ! Overigens tanken we natuurlijk benzine met een octaan gehalte van 98 RON. Toen we de Peugeot kochten hadden ze er euro 95 in gedaan. Dat pingelde en plofte alle kanten op en reed voor geen meter. Tevens vertroetelen we het motortje ook altijd met een beetje loodvervanger in de benzine.

augustus

elektriciteit

Eindelijk is het elektriciteit project klaar. Best wel veel werk, vrijwel alle bedrading is vernieuwd. En uiteraard een nieuwe spanning regelaar. De oude elektromechanische regelaar was niet meer te redden dus is het een elektronische geworden. Om nog meer schade te voorkomen was het toch even puzzelen, een Bosch of een Lucas schakeling. Uiteindelijk de dynamo maar open geschroefd om het zeker te weten, het bleek een Lucas schakeling. Natuurlijk niet echt mooi zo'n modern ding in een oldtimer maar we hebben het nog redelijk weg kunnen werken, net achter de gril. En het lijkt misschien vanzelfsprekend; we hebben op kritische punten zekeringen in het elektrische circuit opgenomen. Zodat bij een beetje kortsluiting de boel niet weer letterlijk in rook op gaat.

april

flink wat werk

Na een teleurstellend 2012 willen we dit jaar toch echt weer wat plezier hebben van onze 203. Dat gaat helaas niet zomaar, er zijn 2 serieuze problemen die de aandacht vragen. De belangrijkste is de elektrische bedrading. Die is er op zich zelf nog wel maar de isolatie ontbreekt en dan functioneert het toch niet echt lekker. In samenhang met de bedrading hebben we ook nog een nieuwe spanning regelaar nodig.

Het tweede probleem is de houten bak. De gebruikte lak is waardeloos, vermoedelijk op waterbasis en eetbare bestanddelen. Schimmels zijn er dol op, komen er in groten getale op af, vermenigvuldigen zich nog een paar keer en met z'n allen kleuren ze de bak somber zwart. Dan maar met een goede verf schilderen. Dat wilden we liever niet maar zo is het niet om aan te zien. We zetten de bak in de grondverf en piekeren nog over een goede kleur die de U8 de grandeur geeft die het verdient.

© Suzet